שמים את שבעת החומרים הראשונים (משמן ועד וניל) במעבד מזון עם להב פלדה ומעבדים לבצק אחיד.
שלב 2
0 דקות
שמים את השזיפים (או הצימוקים) וכף קמח בשקית, סוגרים ומנערים כך שהם יצופו בקמח. הציפוי הזה יעזור להם להיאחז בבצק ולא לשקוע לתחתית העוגה.
שלב 3
0 דקות
מוסיפים את השזיפים המקומחים לבצק ומערבבים (לא בעזרת הלהב, כמובן, כדי שהם לא יתרסקו).
שלב 4
0 דקות
משמנים ומקמחים תבנית בקוטר 26 ס"מ או תבנית מלבנית ויוצקים את הבצק פנימה.
שלב 5
0 דקות
אופים בחום בינוני (180 מעלות) 60 דקות, עד שהעוגה שחומה ותפוחה וסכין הננעצת במרכזה יוצאת יבשה.
שלב 6
0 דקות
מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים לה לנוח 30 דקות.
שלב 7
0 דקות
בינתיים, מערבבים היטב-היטב את הסוכר והלימון לתמיסה אחידה וחומה.
שלב 8
0 דקות
מנקבים את פני העוגה בעזרת סכין או גפרור במקומות רבים (יוצרים כ-30 חורים). יוצקים מעל פני העוגה את תמיסת הסוכר והלימון כך שהיא תחלחל פנימה ותיספג בעוגה דרך הסדקים והחורים. עושים זאת לאט ובהדרגה, כי מזיגה של כל התמיסה בבת אחת תגרום לה לזלוג הצידה ולהתנקז לשולי התבנית.
שלב 9
1 דקות
מגישים כך, או בתוספת גלידת וניל.
ניתן להמיר את החלב במיץ תפוזים ואת השזיפים בצימוקים. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
שלב 1
מתוך
9
שמים את שבעת החומרים הראשונים (משמן ועד וניל) במעבד מזון עם להב פלדה ומעבדים לבצק אחיד.
שלב 2
מתוך
9
שמים את השזיפים (או הצימוקים) וכף קמח בשקית, סוגרים ומנערים כך שהם יצופו בקמח. הציפוי הזה יעזור להם להיאחז בבצק ולא לשקוע לתחתית העוגה.
שלב 3
מתוך
9
מוסיפים את השזיפים המקומחים לבצק ומערבבים (לא בעזרת הלהב, כמובן, כדי שהם לא יתרסקו).
שלב 4
מתוך
9
משמנים ומקמחים תבנית בקוטר 26 ס"מ או תבנית מלבנית ויוצקים את הבצק פנימה.
שלב 5
מתוך
9
אופים בחום בינוני (180 מעלות) 60 דקות, עד שהעוגה שחומה ותפוחה וסכין הננעצת במרכזה יוצאת יבשה.
שלב 6
מתוך
9
מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים לה לנוח 30 דקות.
שלב 7
מתוך
9
בינתיים, מערבבים היטב-היטב את הסוכר והלימון לתמיסה אחידה וחומה.
שלב 8
מתוך
9
מנקבים את פני העוגה בעזרת סכין או גפרור במקומות רבים (יוצרים כ-30 חורים). יוצקים מעל פני העוגה את תמיסת הסוכר והלימון כך שהיא תחלחל פנימה ותיספג בעוגה דרך הסדקים והחורים. עושים זאת לאט ובהדרגה, כי מזיגה של כל התמיסה בבת אחת תגרום לה לזלוג הצידה ולהתנקז לשולי התבנית.
שלב 9
מתוך
9
מגישים כך, או בתוספת גלידת וניל.
ניתן להמיר את החלב במיץ תפוזים ואת השזיפים בצימוקים. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0