המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שמים את שבעת החומרים הראשונים (משמן ועד וניל) במעבד מזון עם להב פלדה ומעבדים לבצק אחיד.
שמים את השזיפים (או הצימוקים) וכף קמח בשקית, סוגרים ומנערים כך שהם יצופו בקמח. הציפוי הזה יעזור להם להיאחז בבצק ולא לשקוע לתחתית העוגה.
מוסיפים את השזיפים המקומחים לבצק ומערבבים (לא בעזרת הלהב, כמובן, כדי שהם לא יתרסקו).
משמנים ומקמחים תבנית בקוטר 26 ס"מ או תבנית מלבנית ויוצקים את הבצק פנימה.
אופים בחום בינוני (180 מעלות) 60 דקות, עד שהעוגה שחומה ותפוחה וסכין הננעצת במרכזה יוצאת יבשה.
מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים לה לנוח 30 דקות.
בינתיים, מערבבים היטב-היטב את הסוכר והלימון לתמיסה אחידה וחומה.
מנקבים את פני העוגה בעזרת סכין או גפרור במקומות רבים (יוצרים כ-30 חורים). יוצקים מעל פני העוגה את תמיסת הסוכר והלימון כך שהיא תחלחל פנימה ותיספג בעוגה דרך הסדקים והחורים. עושים זאת לאט ובהדרגה, כי מזיגה של כל התמיסה בבת אחת תגרום לה לזלוג הצידה ולהתנקז לשולי התבנית.
מגישים כך, או בתוספת גלידת וניל. ניתן להמיר את החלב במיץ תפוזים ואת השזיפים בצימוקים. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0