המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
לעוגה:
מפרידים את הביצים ומניחים עד שיגיעו לטמפרטורת החדר (לא להניח את הביצים שלמות בחוץ ואז להפריד, להפריד לפני ואז להניח)
מחממים תנור לחום 180 מעלות
מקציפים בקערת המיקסר את החלבונים, מחכים דקה ומוסיפים כוס סוכר בהדרגה
מקציפים עד לקבלת קצף רך, חלק ומבריק
בקערה אחרת מערבבים את החלמונים, חצי כוס הסוכר הנותרת, השמן, מיץ התפוזים, הקמח, הקקאו, תמצית הוניל והרום ושקית אבקת האפייה, ומערבבים עד לקבלת תערובת ללא גושים
מקפלים לתוך תערובת השוקולד את קצף החלבונים עד לקבלת תערובת חלקה
משמנים את התבנית, ומעבירים את תערובת השוקולד אל התבנית המשומנת
מכניסים לתנור ואופים במשך 45 דקות עד שקיסם ננעץ במרכז העוגה ויוצא יבש, ומצננים
הציפוי:
מערבבים יחד בסיר קטן סוכר, מים וקקאו ומביאים לרתיחה
מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד
בוחשים עד שהשוקולד נמס
מוסיפים את המרגרינה ומערבבים עד שתימס
יוצקים את הציפוי בעודו חם על העוגה
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0