המתכון הזה נוצר עבור 30 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכינים את הבצק: ב"בן מרי" (סיר כפול) מחממים חלבון + סוכר תוך כדי ערבוב עם מטרפה ידנית, עד שהסוכר נמס.
מוסיפים מחצית מכמות האגוזים ומערבבים עם מטרפה כ-5 דק' בסיר הכפול.
מעבירים לקערת מיקסר עם וו הגיטרה ומערבלים במהירות בינונית כדקה. מכניסים את יתרת אגוזי המלך הקצוצים, תמצית הוניל וריבת המשמש. ממשיכים לערבב עוד כ-4-5 דק' עד שהתערובת מעט מתקררת ומגיעה לחום הגוף.
מזלפים את העוגיות: מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם פיית זילוף חלקה, ומזלפים את העוגיות במרווחים של 2 ס"מ אחת מן השנייה.
משאירים את העוגיות לשעה בטמפרטורת החדר, כדי שיקבלו "קליפה".
אופים את העוגיות: מחממים תנור ל-180-175 ואופים את העוגיות 10-12 דקות.
מצננים, מקשטים ומגישים.
גיוון: ניתן להחליף את אגוזי המלך בבוטנים בכמות זהה, ולקבל עוגיות בוטנים לפסח.
דקורציה: ניתן להמיס כ-100 גרם שוקולד מריר, ולטבול מחצית מכל עוגייה בשוקולד, להניח על מגש עד להתייצבות (10 דק'), ולשמור בכלי אטום.
טיפ: ניתן לשדרג את העוגיות ע"י הכנת "עוגיות סנדוויץ ריבה", בעזרת ריבת משמש באמצע, שתשמש גם כ"דבק" וגם תאזן את מתיקות העוגייה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0