המתכון הזה נוצר עבור 15 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מנפים יחד את הקמח ועמילן התירס.
מקציפים בקערת מערבל (מיקסר) את החמאה והסוכר, עד לקבלת קציפה אוורירית ובהירה, מוסיפים בהדרגה את החלמונים ומקציפים כדקה, מוסיפים את גרירת הלימון, קורט מלח וסוכר הווניל, ובסוף מוסיפים את הקמח ועמילן התירס. אם העיסה דביקה מעט, מוסיפים עוד מעט קמח או עמילן תירס.
מוציאים את העיסה מהקערה, ועל משטח מקומח מעבדים לבצק רך, גמיש אך לא דביק. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומרפדים תבנית אפייה שטוחה בנייר אפייה.
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים, מרדדים כל חלק לעלה בעובי של חצי ס"מ, ובעזרת תבנית "מניפה" או כוסית בקוטר 3 ס"מ קורצים עיגולים.
מסדרים את העוגיות על נייר אפייה ואופים בחום 170 מעלות עד לקבלת גוון זהוב. מצננים היטב. מחלקים לשניים את העוגיות האפויות.
על מחצית כמות העוגיות משטחים חצי כפית ריבת חלב, ומכסים בעוגיות הנותרות. מהדקים היטב, כך שמעט ריבה יוצאת מחוץ לשוליים. מגלגלים את שולי העוגיות בפתיתי קוקוס או אגוזים קצוצים, ומאחסנים בכלי סגור היטב.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0