המתכון הזה נוצר עבור 20 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מערבבים את הקמח עם 2.5 כוסות מים ומערבבים במטרף ידני במהירות לתערובת סמיכה.
מכסים את הקערה ומתפיחים כ-90 דקות.
לשים ומתפיחים שוב כ-30 דקות, חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות, עד שמתקבל בצק דליל ואוורירי.
בינתיים מכינים את הסירופ: בסיר קטן מבשלים מים, סוכר ומיץ לימון, כ-30 דקות על אש קטנה.
מוסיפים מי ורדים, מבשלים עוד 15 דקות ומצננים.
מחממים סיר עם שמן עמוק, שמים בשקית זילוף מעט מהבצק ומזלפים בצורת שבלול ישירות לתוך הסיר ומטגנים עד להזהבה (אם קשה אפשר להיעזר במזלג), מומלץ להכין אותם דקים ובגודל בינוני-קטן.
טובלים את הזנגולה בסירופ החם.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0