המתכון הזה נוצר עבור 30 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מניחים את החמאה, סוכר, מלח ותמצית וניל בקערת המערבל ומקציפים במהירות גבוהה כשתי דקות, עד שהחמאה מבהירה במקצת. מנפים את הקמח לתוך הקערה ומערבלים במהירות נמוכה, עד שכולו נבלע בבצק.
מעבירים את הבצק למשטח מקומח ואוספים אותו לכדור. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות (ועדיף למשך הלילה).
מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
מניחים את הבצק על משטח מקומח ומרדדים לעובי ¾ ס"מ (או קצת יותר עבה, כדי להקל על הילדים). קורצים מהבצק צורות בעזרת חותכני עוגיות ומסדרים אותן בתבנית (אם לא אופים מיד, רצוי בינתיים לאחסן את התבנית במקרר).
אופים כ-20 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים לטמפרטורת החדר ומאחסנים בכלי סגור.
אחרי הצינון אפשר להוסיף לעוגיות זיגוג פשוט וצבעוני: מערבבים ½ כוס אבקת סוכר עם 3 כפות מים ומעט צבע מאכל, מברישים את העוגיות וממתינים עד לייבוש.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0