המתכון הזה נוצר עבור 20 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הכנת הקרמל: שמים בסיר את הסוכר והחמאה, ומערבבים עד שהסוכר נמס לגמרי, מזהיב ונעשה נוזלי. מוסיפים את השמנת המתוקה ומצמצמים קלות, עד לקבלת תערובת קרמית.
מכניסים את החומרים פרט לחמאה למעבד המזון, ומפעילים במהירות איטית. מוסיפים לתערובת קוביות מהחמאה עד שהן נבלעות ומתקבל כדור בצק. לא לערבב יותר מדי, רק עד לקבלת כדור בצק.
אם הבצק נדבק, ניתן להוסיף מעט קורנפלור.
עוטפים את כדור הבצק בשקית ניילון ומקררים לשעה לפחות.
מוציאים את הבצק מהמקרר, ומרדדים על משטח של נייר אפייה לעלה מרובע בעובי חצי סנטימטר.
מעבירים לתבנית יחד עם נייר האפייה, אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד להזהבה.
מוציאים מהתנור, מצננים כ-5 דק'.
כשהבצק עדיין חם, יוצקים מעל את הקרמל החם ומורחים על פני כל הבצק. מפזרים באופן שווה שקדים קלויים.
חותכים לעוגיות בגודל הרצוי, בעוד הבצק חם. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0