המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים תנור ל-175 מעלות.
מרפדים תבנית של תנור בנייר אפייה.
מנפים ביחד את הקקאו, אבקת הסוכר והמלח בקערה בינונית.
שמים את החלבונים ואת הווניל בקערת מיקסר, ומקציפים במהירות בינונית 4 דקות רק עד לקבלת קצף רך וגמיש (לא יבש).
מקפלים את תערובת הקקאו לתערובת החלבונים ב-3 פעמים. לבסוף, מקפלים פנימה את האגוזים.
לוקחים כפית גדושה מהתערובת, ויוצקים תלוליות עם מרווחים של כ-8 ס"מ ביניהן (העוגיות מתפשטות באפייה) על התבנית.
מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-160 מעלות. אופים 11 דקות, עד שנוצרים סדקים קטנים על פני העוגיות והן עדיין קצת רכות למגע (צריך לזכור שעם כל הכנסת תבנית חדשה לתנור, יש קודם להגביר את החום ל-175 מעלות, ולהוריד ל-160 מעלות מיד עם הכנסת התבנית החדשה).
מצננים את העוגיות עם התבנית על רשת צינון מלא ולאחר 15 דקות מחזיקים כל עוגייה בעדינות, מקלפים בזהירות את הנייר (למניעת הידבקות) וממשיכים לצנן. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0