המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים תנור ל-180 מעלות.
במיקסר עם וו גיטרה שמים את הקמח, שני סוגי הסוכר וסוכר הווניל. מערבבים עד לקבלת תערובת קרמית.
מוסיפים את הביצים. מערבבים עד שהביצים מתאחדות בתערובת.
מוסיפים את הקמח, המלח, הקקאו ואבקת הסודה לשתייה.
מערבבים רק עד שכל החומרים מתאחדים ונוצרת מעין עיסה סמיכה.
חותכים את השוקולדים בעזרת סכין לקוביות קטנות- אבל לא קטנות מדי (השימוש בשוקולד אמיתי ולא בשוקולד ציפס קנוי עושה את העוגיות טעימות מאוד ומשביח אותן. ניתן לגוון ולשלב לפחות שני סוגי שוקולד: מריר וחלב, שוקולד חלב ולבן. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון).
מוסיפים את השוקולד לעיסה. מערבלים לזמן קצר מאוד (כ-2 שניות) רק עד שכל השוקולד נבלע ומתפזר בתערובת.
בידיים לחות מעט (מרטיבים עם מעט מים) יוצרים כדורים מהעיסה.
מניחים את הכדורים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
מעטרים את הכדורים בסוכריות צבעוניות. מניחים את העוגיה ובלחיצה קלה מצמידים את הסוכריות לעוגיה. (אל דאגה שהעוגייה אינה "שטוחה" היא תשתטח במהלך האפייה הקצרה).
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במרכז התנור, למשך 10 דקות בלבד עד שהשוליים של העוגיה עם מעטה מעט קשה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0