המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מקציפים יחד שמנת מתוקה, אבקת פודינג ו-3/4 כוס חלב, עד שמתקבל קרם. מכניסים למקרר לשעה, להתייצבות.
מערבבים את הרום עם 1/2 כוס חלב.
טובלים 15 ביסקוויטים בתערובת החלב והרום. מסדרים אותם על נייר אפייה ב-3 שורות שבכל אחת מהן 5 ביסקוויטים. מורחים את הביסקוויטים בשכבה דקה של קרם.
טובלים 15 ביסקוויטים נוספים בתערובת החלב והרום, ומניחים אותם על הקרם.
מורחים את יתרת הקרם על שורת הביסקוויטים האמצעית בלבד.
מרימים את שתי שורות הביסקוויטים החיצוניות כלפי המרכז, עד שהן נפגשות ויוצרות פירמידה ממולאת בקרם.
מניחים בסיר קטן את הסוכר, קקאו ומים. מחממים על אש קטנה, תוך ערבוב מתמיד, עד שהסוכר נמס לחלוטין ומתקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים לסיר את קוביות השוקולד. ממשיכים לחמם תוך ערבוב מהיר, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
מיד לאחר שהשוקולד נמס מורידים את הסיר מהאש, מוסיפים את החמאה (אפשר גם מרגרינה או מחמאה באותה הכמות, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) ומערבבים עד שהיא נמסה.
ממתינים כשתי דקות, כדי שהשוקולד יתקרר מעט אך עדיין יהיה נוזלי. יוצקים את הקרם על הפירמידה ומורחים אותו עליה באופן אחיד. מכניסים למקרר לכמה שעות, להתייצבות.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0