המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכינים את הקרם: קוצצים את השוקולד הלבן ומניחים בקערה קטנה. מוסיפים חצי כוס מהשמנת ומחממים בפולסים במיקרו ומערבבים עד שכל השוקולד נמס ומקבלים תערובת אחידה וחלקה. מצננים. מערבבים את המסקרפונה עם אבקת סוכר ומחית וניל.
מעבירים את תערובת השוקולד לקערת מיקסר, מוסיפים את יתרת השמנת ומקציפים לקרם יציב. מערבבים פנימה את המסקרפונה.
מניחים פתיבר בתחתית התבנית, מכסים במחצית מכמות הקרם. מניחים שכבת פתיבר נוספת ומעל את יתרת הקרם ומיישרים. אם רוצים, מזלפים חלק מהקרם מלמעלה לקישוט. מכניסים לקירור.
מכינים את הסופגניות: מחממים שמן לטיגון עמוק.
מערבבים ביחד ריקוטה, ביצים, תמצית וניל, ברנדי וסוכר. מערבבים בנפרד קמח ומלח.
מאחדים בעדינות את שתי התערובות. יוצקים מהבלילה כדורים לתוך השמן הרותח, ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים.
מכינים קרמל: מכניסים את הסוכר לקלחת ומבשלים על גבי להבה בינונית עד שהוא נמס והופך לקרמל בהיר (זהירות לא לשרוף!). טובלים את הסופגניות הקטנטנות בעזרת קיסם בקרמל עד מחציתן, ומניחים מעל העוגה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 1