המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מניחים פס נייר אפייה בתחתית ובדפנות תבנית אינגליש קייק (תבנית ללא דפנות מעוגלות).
בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים את כל מצרכי הקרם - שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל, חלב, גבינת מסקרפונה, אבקת סוכר ומקל וניל או מחית וניל, ומקציפים על מהירות בינונית עד שנוצר קרם חלק ויציב כמו קצפת.
טובלים פתיבר בחלב לכמה שניות ומניחים בתחתית התבנית עד לקבלת תחתית שמכוסה כולה בפתיבר בשכבה אחת.
טובלים שוב פתיבר, ומצמידים לאורך כל הדפנות בשכבה אחת.
מניחים מהקרם על הפתיבר, בתחתית התבנית עד לגובה של 1 ס"מ ומורחים מהקרם גם על הפתיבר בדפנות.
מניחים שוב שכבה של פתיבר טבול בחלב בתחתית התבנית ואז שוב בדפנות בצמוד לקרם. מורחים שוב שכבה אחידה של קרם בגובה 1 ס"מ גם בתחתית וגם בדפנות.
מניחים במרכז העוגה, מעל הקרם, שני פסים של תותים שלמים צמודים אחד אחרי השני.
מורחים מעל שכבת קרם, מניחים שכבת פתיבר טבול בחלב, ואז שוב קרם, ומסיימים למעלה בפתיבר טבול בחלב.
מכסים את התבנית בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לשעתיים או למשך הלילה. את הקרם שנותר שומרים במקרר בשקית זילוף עם צנתר לקישוט.
מזלפים מעל העוגה תלוליות קרם ומניחים שורות של תותים פרוסים. מגישים את העוגה קרה אבל לא קפואה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0