המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מערבבים את כל מצרכי מלית הגבינות בקערה, מעבירים לשקית זילוף ללא צנטר.
מכניסים את כל מצרכי מלית הפיסטוק למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת גושים קטנים של פיסטוקים.
לוקחים את עלה הפילו הראשון ומברישים אותו בחמאה. מניחים עליו את העלה השני ומברישים אותו גם בחמאה ומעל מפזרים את תערובת הפיסטוקים.
לוקחים את העלה השלישי, מברישים בחמאה, מניחים מעל השני ובקצה התחתון של העוגה מזלפים את מילוי הגבינה.
מגלגלים את הבצקים ביחד עד שמתקבלת צורה של צינור ומניחים את הבצק מסביב לדפנות.
חוזרים על הפעולה הזאת עוד כ-5-6 פעמים (תלוי בגודל התבנית) עד שמתקבלת עוגה בצורת ספירלה (משאירים בצד מעט מתערובת הפיסטוקים לקישוט).
מברישים את הבצק עם עוד מעט חמאה מעל ומפזרים את שאר תערובת הפיסטוקים שהשארנו בצד.
מכניסים לתנור לאפייה של כ-30 דקות או עד אשר העוגה מזהיבה, מוציאים ומניחים צד לצינון.
לפני ההגשה, בעזרת כף, מזלפים מעל העוגה את הדבש ומגישים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0