המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים את תחתית ושולי התבנית (תבנית עגולה בקוטר 22 ס״מ) בנייר אפייה.
בקערה חסינת חום במיקרוגל ממיסים שוקולד מריר וחמאה בפולסים קצרים.
בקערה נפרדת טורפים ביצים וסוכר, לתערובת מעט אוורירית , מוסיפים את בלילת השוקולד ומערבבים היטב.
מוסיפים את החלב ושוב מערבבים. מעבירים את הקמח פנימה דרך מסננת ומערבבים שוב היטב לבלילה אחידה.
מעבירים לתבנית עגולה בקוטר 22 ס״מ. מכניסים לאפייה של 25 דק׳ עד שהעוגה מתייצבת, מוציאים ומורידים את חום התנור ל- 160 מעלות.
בזמן שהעוגה בתנור מכינים את מלית הגבינה: בקערה מערבבים גבינת שמנת סוכר וניל וסוכר לתערובת חלקה, מוסיפים את הביצים, ומערבבים היטב.
מוסיפים את היוגורט ומערבבים שוב. מעבירים את בלילת הגבינה מעל בלילת הבראוניז.
מחזירים לתנור לאפייה נוספת של 55 דק׳, עד שהעוגה מתייצבת ומשחימה בחלקה העליון.
מוציאים ומצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
כשהעוגה התייצבה מכינים קרם טירמיסו : במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים שמנת, פודינג טירמיסו וחלב לקרם יציב.
מעבירים את הקרם מעל העוגה ובעזרת פלטה מיישרים את החלק העליון.
מעבירים לצינון במקרר לילה או לפחות שמונה שעות.
מקשטים בקקאו ומגישים.
הערות: ניתן לשמור על העוגה עד חמישה ימים כשהיא עטופה היטב במקרר. את הקקאו מומלץ תמיד להוסיף לפני ההגשה ולא לפני. ניתן להעביר את העוגה ללא הקרם למקרר ולהוסיף את הקרם רק לפני ההגשה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0