המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
מרפדים את התבנית בנייר אפייה משומן היטב, כדי למנוע נזילות. מומלץ לרפד את התבנית מבחוץ בנייר כסף מהודק היטב.
ממיסים את השוקולד המריר הקצוץ והחמאה במיקרוגל, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
מקציפים את הביצים, 1 קורט מלח וסוכר, עד לקבלת קצף בהיר וסמיך, ומקפלים פנימה את השוקולד המומס.
מנפים יחד את הקקאו וקמח תפוחי האדמה, ומקפלים לתערובת השוקולד.
מעבירים לתבנית ואופים כ-25 עד 30 דקות, עד שקיסם שיניים שננעץ נשאר עם מעט פירורים לחים. מצננים היטב.
מפרידים עם סכין חדה את העוגה מהדפנות, רצוי לשים שקף כדי שהעוגה עם המוס מעל תשתחרר באופן אחיד וחלק מהתבנית.
מוזגים בסיר בינוני חלב ומרשמלו, ומבשלים יחד על אש בינונית, תוך כדי ערבוב עם כף עץ, עד שהמרשמלו נמס לגמרי. מורידים את הסיר מהאש, ומעבירים את התערובת לקערה גדולה.
מסירים את העלים הירוקים מהתותים, וטוחנים במעבד מזון עד לקבלת תערובת חלקה. מערבבים את תערובת התותים הטחונים עם חלב המרשמלו.
מקציפים את השמנת מתוקה, אבקת סוכר ואינסטנט פודינג וניל לקצפת רכה, יציבה ולא קשה מדי. מקפלים לתערובת התותים עד לקבלת מוס אחיד.
מעבירים את המוס לתבנית עם בסיס עוגת השוקולד שהכנו, ומקפיאים.
לפני ההגשה, מעבירים את העוגה לצלחת. מקציפים שמנת מתוקה עם חלב ואינסטנט פודינג, מזלפים או מורחים ביד חופשית על גבי העוגה, אם רוצים מפזרים תותים מעל, ומגישים.
ההגשה האידיאלית - מוציאים את העוגה מהמקפיא שעה או שעה וחצי לפני ההגשה, למרקם חצי מופשר. אפשר גם להפשיר לגמרי. בתיאבון!
לגרסת פרווה - המירו את השמנת המתוקה שמנת צמחית להקצפה, את החמאה למרגרינה ואת החלב לחלב סויה או קוקוס, באותן כמויות. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0