המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכינים את הבצק: שמים קמח, מרגרינה ומלח בקערת מעבד מזון ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומים ומעבדים רק עד לקבלת כדור בצק.
עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-60 דקות.
מכינים את המלית: מחממים מחבת עם שמן ומטגנים בצל על להבה בינונית 7 דקות עד להזהבה.
מוסיפים בשר ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבשר הופך פירורי ומשנה את צבעו. מוסיפים עשבי תיבול ומסירים מהכיריים.
מוסיפים פירורי לחם וצנוברים, מערבבים ומצננים מעט. מוסיפים ביצה, מלח, פלפל, אגוז מוסקט ואבקת מרק ומערבבים. מצננים לטמפרטורת החדר.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מניחים את הבצק על משטח מקומח ומחלקים לשליש ושני שליש. מרדדים את החלק הגדול לעיגול בקוטר 30 ס"מ ומרפדים את תחתית ודפנות התבנית עד גובה 4 ס"מ. מפזרים את מלית הבשר על הבצק ומיישרים.
מרדדים את השליש הנותר לעיגול בקוטר 25 ס"מ, מניחים מעל המלית ומחברים את שני חלקי הבצק על ידי צביטות. חותכים את הבצק המיותר. מברישים בביצה וחותכים ארובה (בקוטר של 1 ס"מ) בחלקו העליון של הבצק כדי לאפשר שחרור אדים במהלך האפייה.
אופים כ-35 דקות או עד שהמאפה מזהיב ומוכן. מגישים חם.
טיפ: אם לא מגישים מיד, שומרים במקרר עד 3 ימים ומחממים 15 דקות בתנור חם.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0