הכנת שכבת הפירורים: ממיסים את החמאה, מערבבים לתוכה את שברי הפתי בר ואת אבקת הסוכר, עד לקבלת תערובת אחידה. מהדקים לתחתית של תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ, ומכניסים למקפיא ל-10 דקות.
שלב 2
0 דקות
הכנת שכבת הגבינות: מחממים תנור ל-160 מעלות, ושמים בתוכו תבנית עם מים רותחים (ממלאים מים עד גובה אמצע התבנית). לתוך תבנית המים אנו נכניס בהמשך את תבנית העוגה, כך שמומלץ לבדוק שתבנית העוגה אכן נכנסת במלואה לתוך התבנית עם המים.
שלב 3
0 דקות
מערבבים את גבינת השמנת, הסוכר והשמנת החמוצה, עד לקבלת תערובת אחידה.
שלב 4
0 דקות
מערבבים את הביצים בנפרד, ומוסיפים אותן למסת הגבינות לאט, עד שכל הביצים נטמעות במסה.
שלב 5
0 דקות
בעזרת כפית, מוסיפים את ריבת החלב לתערובת הגבינות והביצים, ומקפלים בעדינות פנימה (רצוי שזה יהיה לא אחיד).
שלב 6
0 דקות
מוציאים מהמקפיא את התבנית עם שכבת הפתי בר, ועוטפים אותה בנייר כסף לאורך כל צדדיה. כך כאשר נשים את התבנית של הפתי בר בתבנית הבן מרי עם המים, לא יכנסו מים לתוך תבנית הפתי בר.
שלב 7
70 דקות
יוצקים את תערובת הגבינות מעל הבסיס של הפתי בר, ומכניסים לאפייה של 60-70 דקות (עד לקבלת עוגה יציבה אך רוטטת במרכזה).
שלב 8
240 דקות
מכניסים למקרר ל-240 דקות לפחות (מומלץ להשאיר למשך לילה שלם).
שלב 9
0 דקות
הכנת הציפוי: מקציפים את המרכיבים לציפוי בעזרת מיקסר, במהירות גבוהה עד לקבלת קרם יציב, ומעבירים לשק זילוף (אפשר גם ללא צנתר). זולפים בהיקף העליון של העוגה.
בתיאבון!
שלב 1
מתוך
9
הכנת שכבת הפירורים: ממיסים את החמאה, מערבבים לתוכה את שברי הפתי בר ואת אבקת הסוכר, עד לקבלת תערובת אחידה. מהדקים לתחתית של תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ, ומכניסים למקפיא ל-10 דקות.
שלב 2
מתוך
9
הכנת שכבת הגבינות: מחממים תנור ל-160 מעלות, ושמים בתוכו תבנית עם מים רותחים (ממלאים מים עד גובה אמצע התבנית). לתוך תבנית המים אנו נכניס בהמשך את תבנית העוגה, כך שמומלץ לבדוק שתבנית העוגה אכן נכנסת במלואה לתוך התבנית עם המים.
שלב 3
מתוך
9
מערבבים את גבינת השמנת, הסוכר והשמנת החמוצה, עד לקבלת תערובת אחידה.
שלב 4
מתוך
9
מערבבים את הביצים בנפרד, ומוסיפים אותן למסת הגבינות לאט, עד שכל הביצים נטמעות במסה.
שלב 5
מתוך
9
בעזרת כפית, מוסיפים את ריבת החלב לתערובת הגבינות והביצים, ומקפלים בעדינות פנימה (רצוי שזה יהיה לא אחיד).
שלב 6
מתוך
9
מוציאים מהמקפיא את התבנית עם שכבת הפתי בר, ועוטפים אותה בנייר כסף לאורך כל צדדיה. כך כאשר נשים את התבנית של הפתי בר בתבנית הבן מרי עם המים, לא יכנסו מים לתוך תבנית הפתי בר.
שלב 7
מתוך
9
יוצקים את תערובת הגבינות מעל הבסיס של הפתי בר, ומכניסים לאפייה של 60-70 דקות (עד לקבלת עוגה יציבה אך רוטטת במרכזה).
שלב 8
מתוך
9
מכניסים למקרר ל-240 דקות לפחות (מומלץ להשאיר למשך לילה שלם).
שלב 9
מתוך
9
הכנת הציפוי: מקציפים את המרכיבים לציפוי בעזרת מיקסר, במהירות גבוהה עד לקבלת קרם יציב, ומעבירים לשק זילוף (אפשר גם ללא צנתר). זולפים בהיקף העליון של העוגה.
בתיאבון!
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0