המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
טוחנים במעבד מזון את הביסקוויטים, ומערבבים אותם עם החמאה המומסת. מרפדים תבנית אפייה (תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ) בפירורים באמצעות לחיצה, עד שהתחתית מתיישרת והיא חלקה ואחידה. שמים במקפיא עשר דקות.
שמים בקערת המיקסר עם וו הקצפה את הגבינות והסוכר, ומערבבים אותם יחד כדקה. מוסיפים את הביצים והשמנת החמוצה, ומערבבים יחד במיקסר עוד דקה. מוסיפים את גרידת הלימון והווניל.
יוצקים על תחתית הביסקוויטים. מרפדים את תחתית התבנית בנייר כסף (מבחוץ).
ממלאים תבנית גדולה במים, ומניחים את התבנית עם העוגה בתוכה (באן מארי). אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-50 דקות. מצננים את העוגה.
מניחים בסיר קטן את הפטל המופשר, את מיץ הלימון והסוכר, ומביאים לרתיחה.
בעזרת מוט (מועך) מועכים את הפטל טחינה גסה. מוסיפים כפית ג'לטין, ומערבבים עד המסה. מורידים מהגז ויוצקים על העוגה.
מקררים מספר שעות במקרר לפני ההגשה. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0