המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים את התנור לחום בינוני גבוה (175 מעלות), משמנים את התבנית ומניחים בצד.
מכניסים את הפתי בר למעבד מזון ומפעילים כדקה עד שהפירורים הופכים כמעט אבקה. מעבירים לקערה ומערבבים היטב עם החמאה המומסת והסוכר.
מניחים את התערובת על תחתית התבנית ומהדקים לבסיס. אופים כ-10 דקות, מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר.
בסיר קטן מרתיחים כוס רום (ניתן להמיר את הרום בברנדי או קוניאק. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) ומוסיפים את הצימוקים. משהים למשך 10 דקות ומסננים לפני שמוסיפים לעוגה.
מחממים תנור לחום גבוה של 190 מעלות.
מקציפים בקערת מיקסר במהירות גבוהה את הביצים והסוכר כ-6 דקות או עד שהקצף הופך לבהיר יותר ויציב.
מקפלים בעדינות את הגבינה והשמנת החמוצה אל קצף הביצים עד שנוצרת תערובת אחידה. מוסיפים את האינסטנט פודינג וניל וגרידת הלימון וממשיכים לקפל.
יוצקים את תערובת הגבינה על בסיס העוגה ומפזרים מעל את הצימוקים. אופים 20 דקות בחום גבוה.
מנמיכים את התנור לחום בינוני של 175 מעלות וממשיכים לאפות כ-30 דקות או עד שהעוגה מזהיבה ומתייצבת.
מצננים בטמפרטורת החדר לפחות 30 דקות.
ממשיכים לצנן ל-60 דקות נוספות במקרר (מומלץ להכין יום לפני).
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0