המתכון הזה נוצר עבור 14 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
העוגה מתאימה לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.
להכנת התחתית + הפירורים: מכניסים למעבד מזון את הבייגלה, הפתיבר והסוכר ומעבדים, מוסיפים חמאה מומסת מעבדים שוב ומעבירים לתחתית התבנית. מכניסים למקפיא לצינון והתייצבות לפחות ל 30 דקות.
להכנת המלית: שמים במיקסר 2 מיכלים של שמנת מתוקה, כוס סוכר, פודינג בייגלה מלוח וגביע שמנת חמוצה, ומקציפים עד לקבלת קצף יציב.
מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים את הגבינה הלבנה וגבינת שמנת ומקציפים כמה שניות לערבוב בלבד עד לקבלת תערובת חלקה.
מעבירים מחצית מתערובת המלית מעל הבצק שבתבנית. מיישרים מעט. למה שנותר בקערה מוסיפים שוקולד מריר מומס ומערבבים היטב לקבלת תערובת בצבע שוקו/מוקה.
מעבירים את המלית מעל המלית הבהירה, ומיישרים.
מעבירים לצינון, אפשר ורצוי להתחיל מייצוב במקפיא לכמה שעות ואז להעביר למקרר, ובכל מקרה לא להתחיל לאכול לפני שהעוגה במקרר לפחות לילה ואף יותר, היא קצת משתבחת שהיא במקרר הרבה זמן. לפני הגשה אפשר מעט להקפיא לפריסה אחידה ונוחה בערך לחצי שעה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 5