המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מעבירים לקערה את הגבינות, קורנפלור, סוכר וניל, חלמונים וחמאה מומסת, ומערבבים במטריפה ידנית, עד קבלת מרקם חלק ואחיד.
מעבירים לקערת מיקסר את החלבונים והסוכר, ומקציפים עד לקבלת קצף לבן ויציב. מקפלים את הקצף אל תערובת הגבינות, עד קבלת מרקם חלק ואחיד.
יוצקים את התערובת לתבנית עגולה קוטר 28-26 ס"מ.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ-200 מעלות, ואופים במשך כ-10 דקות.
מנמיכים את החום לטמפרטורה של כ-160 מעלות, וממשיכים לאפות במשך כ-60 דקות. העוגה מוכנה כשהדפנות יציבות ומלמעלה מתקבל מרקם זהוב. בודקים עם קיסם. במידה ויצא יבש העוגה מוכנה.
משאירים את העוגה בתנור במשך כ-10 דקות כשדלת התנור פתוחה. מוציאים לאחר מכן את העוגה ומשאירים להצטנן.
מעבירים לקערת מיקסר את השמנת המתוקה ואינסטנט פודינג וניל ומקציפים. תוך כדי הקצפה מוסיפים את הסוכר. ממשיכים להקציף עד קבלת קצפת יציבה. מוסיפים את הגבינה הלבנה ומערבבים עד קבלת מרקם חלק ואחיד.
מצפים בעזרת מרית את העוגה במקצפת. מכניסים את העוגה למקרר למשך כשלוש שעות לפחות.
מוסיפים לסיר את פירות היער הטחונים והסוכר. יוצקים את מיץ הלימון. מביאים את הסיר לרתיחה, ומבשלים עד לקבלת מרקם סמיך. מורידים את הסיר מהכיריים, ונותנים לרוטב פירות היער להתקרר.
יוצקים מעט מרוטב פירות היער על כל פרוסת עוגה ומגישים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0