המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
בעזרת מעבד מזון עם להב פלדה טוחנים את הביסקוויטים לפירורים דקים.
בקערת המיקסר שמים חמאה מומסת, קקאו וסוכר חום כהה על מהירות בינונית, עד שנוצרת תערובת פירורית.
את פירורי הביסקוויטים הלחים מהדקים לתחתית התבנית המשומנת.
אופים את תחתית העוגה בתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ-180 מעלות, ואופים במשך כ-10 דקות. מוציאים מהתנור ונותנים לה להתקרר לטמפ' החדר.
מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-160 מעלות.
בקערה גדולה שמים גבינה לבנה, גבינת שמנת, סוכר, וניל ומלח, וטורפים עד קבלת מרקם אחיד.
מוסיפים לקערה את הביצים, אחת-אחת, תוך כדי שטורפים את הבלילה בין הוספת הביצים.
מוסיפים לבלילה את הקמח, וממשיכים לטרוף עד שמתקבלת תערובת אחידה.
יוצקים את תערובת הגבינה על הקלתית האפויה, ומחזירים את התבנית לתנור לאפייה נוספת במשך כ- 60 דקות . העוגה מוכנה כאשר היא תופחת, מזהיבה ומעט רוטטת בחלק המרכזי שלה.
מוציאים את העוגה מהתנור, ומצננים אותה לטמפרטורת החדר. לאחר מכן, מעבירים את העוגה לצינון במקרר במשך 5 שעות לפחות.
מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה ומורידים מן האש. מוסיפים את השוקולד המריר, ומערבבים עד שמתקבל מרקם חלק ואחיד. את גנאש השוקולד יוצקים על גבי העוגה ומיישרים בעדינות. מאפשרים לו לזלוג מעט לדפנות.
מחזירים את העוגה למקרר, ומצננים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0