המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים את התנור לחום בינוני על 180 מעלות, משמנים קלות את התבנית ומרפדים בנייר אפייה.
מקציפים את החלבונים עם מלח וסוכר, עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
מקציפים בנפרד את החלמונים עם הסוכר וסוכר הווניל, ובטפטוף דק מוסיפים את השמן, עד לקבלת קציפה בהירה ואוורירית. מוסיפים את המיץ וגרידת הלימון.
מאחדים את קצף החלבונים עם קציפת החלמונים, ובתנועות קיפול רחבות מבליעים את הקמח.
יוצקים לתבנית רק מחצית מכמות העיסה, ואופים כ-10 דקות עד להתייצבותה. מצננים.
מניחים על המאפה את פרוסות האפרסקים.
הכנת המלית: מערבבים בקערה את הגבינה, השמנת החמוצה, הסוכר והאינסטנט פודינג, עד לקבלת קרם חלק.
מבליעים בגבינה בתנועות קיפול חצי מכמות עיסת התופין הלא-אפויה, משטחים את התערובת על האפרסקים, ומיישרים.
מערבבים את שארית עיסת התופין עם שבבי השקדים, ויוצקים בשכבה אחידה לתבנית. אופים כ-45 דקות, עד להזהבה יפה. בתיאבון!
*ניתן להמיר את גרידת הלימון בגרידת תפוז, את מיץ התפוזים במיץ לימון ואת השמנת החמוצה ביוגורט, באותן הכמויות. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0