המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכניסים לסיר קטן חצי מכמות השמנת המתוקה (125 מ"ל), מחממים עד לפני רתיחה.
מוסיפים את החלבה המפוררת והשוקולד הלבן ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
מכניסים למקרר למשך 4 שעות.
לשכבת הפירורים ממיסים את החמאה. מערבבים לתוכה את שברי הפתי בר והחלבה לתערובת אחידה.
מהדקים לתחתית התבנית (תבנית 26 מתפרקת) ומכניסים למקפיא ל 10 דקות
מחממים תנור ל 150 מעלות ומניחים בתחתית התנור תבנית / סיר עם 3 כוסות מים רותחים ליצירת לחות.
מערבבים את הגבינות, הסוכר, השמנת החמוצה עד קבלת תערובת אחידה.
טורפים קלות את הביצים ומוסיפים לאט למסת הגבינות עד שכל הביצים נטמעות במסה. מוסיפים את החלבה המפוררת בתנועות קיפול.
מוציאים את התבנית עם בסיס העוגה מהמקפיא ומוזגים מעליו את תערובת הגבינות.
מכניסים לתנור למשך 75 דקות (עד שהעוגה יציבה).
עם גמר האפייה מצננים את העוגה עד הגעה לטמפרטורת החדר ועוד כשעה במקרר.
כשהעוגה מוכנה וקרה מוציאים מהמקרר את תערובת הציפוי שקיררנו בשלב א. מוסיפים לתערובת את חצי מיכל השמנת המתוקה שנותר ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קרם יציב.
מכניסים את הקרם לשקית זילוף ומזלפים על העוגה. מעטרים בשערות חלבה.מכניסים את העוגה למקרר למשך 6 שעות לפחות.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0