המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שמים בקערה את הקמח, מוסיפים את החמאה ולשים - "מפוררים" בין הידיים - לתערובת פירורים.
מוסיפים את החלמונים, הסוכר, גרירת הלימון, מלח והשמנת, לשים מהר עד לקבלת בצק אחיד (ככל שלשים את הבצק מהר יותר, הבצק יהיה פריך יותר).
צרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ומשהים במקרר כשעתיים.
מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה 190, משמנים את התבנית ומרפדים בנייר אפייה.
משטחים בתבנית שלושת רבעי מכמות הבצק, בשכבה אחידה, מחוררים במזלג את הבצק ב-3-4 מקומות.
מנמיכים את חום התנור לחום בינוני-נמוך 170, אופים במשך 10 דקות (אפייה למחצה) ומצננים.
להכנת המלית: שמים את הגבינה המסוננת בקערה, מוסיפים את כל שאר המצרכים ומערבבים.
מקציפים את 4 החלבונים וקורט מלח לקצף מבריק ויציב ומבליעים את הקצף בתערובת הגבינה.
משטחים את המלית על הבצק האפוי למחצה בשכבה אחידה.
קישוט העוגה: מרדדים את יתרת הבצק על משטח מקומח לעלה עגול כקוטר התבנית.
בעזרת רשת מיוחדת (את הרשת ניתן לקנות בחנויות כלים ובחנויות לאביזרי מטבח ואפייה) קורצים בעלה דוגמה ומכסים את הגבינה.
אם אין רשת, אפשר לחתוך מעל הבצק רצועות דקות ולסדר אותן שתי וערב על הגבינה.
בשני המקרים, מברישים את "רשת" הבצק, או את רצועות הבצק, בביצה טרופה עם כפית מים.
אופים את העוגה כ-35 דקות בחום של 170 מעלות, או עד להזהבה יפה של הבצק.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0