המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים תנור ל-180 מעלות.
להכנת התחתית: במעבד מזון מעבדים קמח, אבקת אפייה, סוכר, סוכר וניל, קינמון וחמאה. מוסיפים חלמונים וממשיכים לעבד עד שמתקבלים פירורי בצק לחים.
מהדקים את פירורי הבצק לתחתית של תבנית מתפרקת. (אם רוצים להחליף את ציפוי התותים בשכבת פירורים, יש להפריש שליש מפירורי הבצק ולהדק אותם לתבנית אחרת ולאחר האפייה לפורר אותם בידיים).
אופים בתנור כ-20 דקות.
להכנת המלית: מרתיחים בסיר חצי מיכל שמנת מתוקה.
מניחים בקערה את קוביות השוקולד הלבן ושופכים מעליהם את השמנת המתוקה הרותחת ומערבבים לתערובת חלקה.
מוסיפים את הגבינה לתערובת השוקולד ומערבבים.
מקציפים את יתרת השמנת המתוקה יחד עם סוכר עד קבלת קצפת רכה. מקפלים את הקצפת לתערובת הגבינה.
מפזרים תותים חתוכים על התחתית האפויה ויוצקים מעל את המלית.
מעבירים את העוגה המוכנה להקפאה. מוציאים אותה מהמקפיא כחצי שעה - שעה לפני ההגשה.
להכנת רוטב התותים (לא חובה): טוחנים תותים ואבקת סוכר במעבד מזון ומסננים במסננת דקה.
בעת הגשת העוגה יש לשפוך את רוטב התותים. אפשרו אחרת - למרות את רוטב התותים על העוגה לפני ההקפאה ולהקפיא יחד עם העוגה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0