המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים תנור בחום של 170 מעלות יחד עם תבנית עם מים בתוכה, שאותה מניחים בתחתית התנור.
בקערה מערבבים: גבינה לבנה, שמנת, גרידת לימון, רבע כוס סוכר, סוכר וניל, ששה חלמונים.
מוסיפים קורנפלור ואינסטנט פודינג וניל, מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
בקערת הקצפה יש להקציף ששה חלבונים יחד עם הסוכר, באיטיות ובהדרגה, מוסיפים את הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
כעת מעבירים מעט מקצף החלבונים לתערובת הגבינות ו"מקפלים" בעדינות שוב מוסיפים חלק מהכמות ו"מקפלים", חוזרים על התהליך הזה עם הכמות האחרונה ומקפלים עד לקבלת תערובת אחידה.
בתבנית (תבנית בקוטר 26 ס"מ, לא קפיצית!!) עם נייר אפיה או נייר כסף, (כי יהיה הרבה הרבה יותר קל להוציא אותה לאחר הקירור), לשפוך את התערובת בעדינות.
שלב האפייה הכי חשוב, תחילה יש לאפות את העוגה בחום של 170 מעלות, למשך 15 דקות, אם אתם מכירים את התנור שלכם ותכנית ה"טורבו" עובדת מצויין יש לעשות על תכנית "טורבו", אם לא יודעים לא לקחת סיכון ולאפות כרגיל עם תכנית של שתי מסילות.
לאחר רבע שעה יש להוריד החום ל-150 מעלות (מי שהפעיל לטורבו -מעביר כעת לתכנית הרגילה, מי שאפה מראש בתכנית הרגילה משאיר זאת כך) ולאפות עוד כ-85 דקות.
רצוי שלא לפתוח את התנור בשעת האפייה. יש להשאירה לצינון בתנור לעוד 60 דקות.
מומלץ להעביר למקרר לאחר מכן להמשך צינון.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0