המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים את כל מרכיבי הבצק בקערת המיקסר, מערבלים וממשיכים ללוש ביד, עד לקבלת בצק רך.
משטחים את הבצק באופן אחיד בתחתית תבנית בקוטר 26 ס"מ לגובה של כ-1 ס"מ, ואופים 20-25 דק' או עד הזהבה.
מצננים כ-15 דקות.
טורפים בקערה גבינה ושמנת. מוסיפים חלמונים, סוכר, מיץ וגרידת לימון. לבסוף, מוסיפים את הקמח ומערבבים, עד לקבלת בלילה חלקה.
מחממים תנור ל-100 מעלות. מקציפים בנפרד חלבונים, ומוסיפים בהדרגה סוכר וניל ולבן, עד לקבלת קצף יציב. מקפלים את תערובת החלבונים בהדרגה לתוך מסת הגבינה. יוצקים על תחתית הבצק האפויה ומיישרים. מכניסים לתנור ואופים כשעה וחצי. העוגה מוכנה כשהשוליים יציבים למגע ומרכז העוגה רוטט מעט.
מערבבים בקערה מיץ לימון, ביצים, חלמון, סוכר ומלח. מניחים מעל בן מארי (קערה מעל סיר עם מים רותחים), מביאים ל-80 מעלות תוך כדי טריפה ללא הפסקה, עד להסמכת הבלילה (את השלב הזה אפשר לעשות במיקסר מבשל, אם יש). כשהתערובת מסמיכה, מורידים מהאש, ומצננים מעט עד שהתערובת מגיעה ל-60 מעלות.
מטמיעים בעזרת בלנדר מוט את החמאה בתוך הבלילה. מניחים בצד לצינון קצר. מוסיפים לקרם לימון שמנת חמוצה לעידון - לא חייבים להשתמש בכל המיכל, אלא לפי הטעם. מורחים את הציפוי מעל עוגת הגבינה המוכנה, מקשטים בשקדים ומגישים. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0