מכינים את הבסיס: מרפדים תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ בנייר אפייה ומניחים שקף לעוגות בדופן הפנימית של התבנית (לא חובה, השקף מסייע למראה חלק ואחיד של דפנות העוגה ואפשר להשיג אותו בחנויות המתמחות).
שלב 2
5 דקות
מערבבים בקערה את פירורי הביסקוויטים, השקדים הטחונים (ניתן להמיר את השקדים הטחונים באגוזי לוז או פיסטוקים טחונים באותה הכמות, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון). והחמאה המומסת לתערובת לחה.
שלב 3
0 דקות
מהדקים את התערובת בשכבה אחידה בבסיס התבנית ומעבירים למקרר בזמן שמכינים את המלית.
שלב 4
0 דקות
מכינים את מלית הגבינה: טורפים היטב בקערה את הגבינות והאינסטנט פודינג. מוסיפים את מיץ הלימון ותמצית הווניל ומערבבים היטב.
שלב 5
0 דקות
בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה. מקפלים את הקצפת לתוך תערובת הגבינות, בכל פעם 1/3 מכמות הקצפת, עד לקבלת בלילה אחידה.
שלב 6
0 דקות
יוצקים את הבלילה על הבסיס ומיישרים את פניה בעזרת מרית מדורגת. מעבירים לקירור למשך לילה שלם.
שלב 7
2 דקות
מכינים את הציפוי: מביאים לרתיחה בסיר קטן את פירות היער, הסוכר והמים עד שהתערובת מבעבעת והסוכר נמס לחלוטין. מבשלים 2 דקות נוספות ומסירים מהאש. מצננים לחלוטין.
שלב 8
0 דקות
ניתן לטחון את התערובת (או מחצית ממנה) בבלנדר מוט או להשאיר אותה כפי שהיא. יוצקים את הציפוי על העוגה הקרה.
שלב 9
60 דקות
לפני ההגשה מומלץ להעביר את העוגה ל-60 דקות למקפיא. ההקפאה מסייעת לחילוץ קל שלה מהתבנית ומהשקף.
שלב 1
מתוך
9
מכינים את הבסיס: מרפדים תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ בנייר אפייה ומניחים שקף לעוגות בדופן הפנימית של התבנית (לא חובה, השקף מסייע למראה חלק ואחיד של דפנות העוגה ואפשר להשיג אותו בחנויות המתמחות).
שלב 2
מתוך
9
מערבבים בקערה את פירורי הביסקוויטים, השקדים הטחונים (ניתן להמיר את השקדים הטחונים באגוזי לוז או פיסטוקים טחונים באותה הכמות, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון). והחמאה המומסת לתערובת לחה.
שלב 3
מתוך
9
מהדקים את התערובת בשכבה אחידה בבסיס התבנית ומעבירים למקרר בזמן שמכינים את המלית.
שלב 4
מתוך
9
מכינים את מלית הגבינה: טורפים היטב בקערה את הגבינות והאינסטנט פודינג. מוסיפים את מיץ הלימון ותמצית הווניל ומערבבים היטב.
שלב 5
מתוך
9
בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה. מקפלים את הקצפת לתוך תערובת הגבינות, בכל פעם 1/3 מכמות הקצפת, עד לקבלת בלילה אחידה.
שלב 6
מתוך
9
יוצקים את הבלילה על הבסיס ומיישרים את פניה בעזרת מרית מדורגת. מעבירים לקירור למשך לילה שלם.
שלב 7
מתוך
9
מכינים את הציפוי: מביאים לרתיחה בסיר קטן את פירות היער, הסוכר והמים עד שהתערובת מבעבעת והסוכר נמס לחלוטין. מבשלים 2 דקות נוספות ומסירים מהאש. מצננים לחלוטין.
שלב 8
מתוך
9
ניתן לטחון את התערובת (או מחצית ממנה) בבלנדר מוט או להשאיר אותה כפי שהיא. יוצקים את הציפוי על העוגה הקרה.
שלב 9
מתוך
9
לפני ההגשה מומלץ להעביר את העוגה ל-60 דקות למקפיא. ההקפאה מסייעת לחילוץ קל שלה מהתבנית ומהשקף.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0