המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים את התנור לחום בינוני גבוה (175 מעלות), משמנים את התבנית ומניחים בצד.
מכניסים את הפתי בר למעבד מזון ומפעילים כדקה עד שהפרורים הופכים כמעט לאבקה.
מעבירים לקערה ומערבבים היטב עם החמאה המומסת והסוכר. מניחים את התערובת על תחתית התבנית ומהדקים לבסיס. מעבירים תנור לאפיה כ-10 דקות, מוציאים ומצננים בטמפרטורת החדר.
מקציפים בקערה את גבינת השמנת במשך כשלוש דקות עד שהגבינה הופכת לקלילה יותר.
מערבבים בקערה נפרדת את הסוכר והאינסטנט פודינג וניל ומוסיפים לקערה עם הגבינת שמנת. מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה ומוסיפים את השמנת חמוצה והסוכר וניל. בהדרגה מוסיפים את הביצים ומערבבים עד שהן מתערבבות היטב ולא מעבר.
לאפיה אחידה מומלץ להכניס לתחתית התנור תבנית קטנה עם שתי כוסות מים.
מעבירים את הבלילה לתבנית על תחתית העוגה ואופים 45 דקות.
מורידים את חום התנור לטמפרטורה של 50 מעלות ואופים כ-30 דקות נוספות או עד שהעוגה מעט זהובה.
מצננים בטמפרטורה החדר 20 דק' לפחות ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות לפני ההגשה.חשוב: מומלץ לאפות את עוגת הגבינה במוד רגיל ולא בטורבו. התוצאה במוד רגיל היא של פני עוגה אחידים וחלקים יותר.
לקישוט: לאחר שממלאים את העוגה במלית ולפני שמכניסים לתנור יוצקים כף ויטמינצ'יק פטל במרכז ובעזרת קיסם מוציאים מהעיגול המרכזי זרועות ההופכות את צורתו לכוכב.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0