המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
בעזרת וו הגיטרה מקציפים את החמאה והסוכר לתערובת אוורירית. מוסיפים את הקמח וקליפת הלימון. כשהם נבלעים בבצק מוסיפים את החלמונים. מערבלים רק עד שהתערובת אחידה. אוספים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעה.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
משטחים 2/3 מהבצק בתחתית התבנית, דוקרים אותו קלות במזלג ואופים במשך כ-20 דקות, עד שהוא מזהיב.
לפירורים משטחים את יתרת הבצק על נייר אפיה בשכבה דקה של כ-3 מ"מ, מניחים בתבנית אחרת, ואופים עד להזהבה (כ-10 דקות). מצננים את הקלתית ואת הפירורים.
בקערה גדולה, מערבבים היטב את כל החומרים למלית - מלבד השמנת המתוקה.
מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה. מקפלים את הקצפת לתערובת הגבינה, יוצקים על הבסיס האפוי, ומיישרים.
בעזרת הידיים, מפוררים את שכבת הפירורים, ומפזרים באופן אחיד על כל המלית. מכניסים את העוגה למקרר (מכוסה בניילון נצמד), למינימום 8 שעות - וזהו, עוגת הגבינה פירורים שלכם מוכנה. מגישים קר.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0