המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים תנור ל-175 מעלות.
מערבבים קינמון וסוכר בקערה קטנה. מניחים בצד.
בקערה בינונית מערבבים קמח, סודה ומלח. מניחים בצד.
מקציפים חמאה עם סוכר בעזרת מיקסר. מוסיפים ביצה ומערבבים.
מוסיפים את תערובת החמאה לתערובת הקמח, מערבבים היטב. מעבירים לתבנית אפייה משומנת ומשטחים את השכבה העליונה.
מפזרים מלמעלה חצי מכמות התערובת של הסוכר והקינמון.
אופים בתנור במשך 20 דקות.
מוציאים מהתנור ומנקבים עם מזלג, מצננים.
מכינים את המלית: במיקסר מקציפים גבינת שמנת וסוכר לתערובת אחידה. מוסיפים יוגורט יווני, ביצה, וניל, יחד עם מה שנותר מתערובת הסוכר והקינמון. מקציפים היטב.
יוצקים את המלית לתוך הקרום המצונן ואופים בתנור במשך 35 דקות.
נותנים לעוגת הגבינה להצטנן כ-90 דקות, עד לטמפרטורת החדר.
מכניסים למקרר ל-180 דקות לפחות. לפני ההגשה חותכים לקוביות בגודל 2.5 ס"מ.
בעת החיתוך יש לנגב את הסכין מדי פעם.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0