המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
בקערה קטנה מערבבים את הסוכר, הביצים והקורנפלור.
לסיר קטן מכניסים את המים עם מיץ הלימון והגרידה ומבשלים על אש גבוהה עד לסף רתיחה.
מעבירים כ-2-3 כפות מהמיץ אל תערובת הביצים וטורפים. מחזירים את הכל תוך כדי טריפה לסיר ומבשלים כ-5 דק' עד להסמכה. מעבירים את הקרם דרך מסננת לקערה ומעבירים למקרר בינתיים.
מחממים תנור ל-150 מעלות.
במעבד מזון מעבדים את הפתי בר עד לקבלת פירורים דקים. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד לקבלת מרקם חולי. משטחים את הבצק בתבנית ומעבירים למקפיא לכ-10 דק'.
לקערה גדולה מכניסים את כל חומרי המלית וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים את המלית לתבנית מעל הבצק, מכניסים לתנור ואופים כ-30-40 דקות עד שאמצע העוגה מעט רוטט. מכבים את התנור ומשאירים צוהר קטן ליציאת האדים - משאירים את העוגה בתנור לצינון של כשעה.
לאחר הצינון מעבירים את העוגה למקרר ללילה שלם.
ביום ההגשה, מוציאים את העוגה ומורחים את שכבת קרם הלימון.
למיקסר עם מקצף מכניסים את השמנת המתוקה ומקציפים כ-2 דק'. בהדרגתיות מוסיפים תוך כדי ההקצפה את אבקת הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם הצנטר הרצוי ומזלפים מעל קרם הלימון.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0