המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את התבנית.
הבסיס והפירורים: שמים בקערה (או בקערת מערבל עם וו לישה) את הסוכר, הקמח, החלמונים והחמאה ומעבדים (בידיים או במערבל) עד שמתקבל בצק אחיד ורך. מעבירים את הבצק לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה.
אופים כ-30 דק', עד שהבצק מתייצב מאוד ומזהיב מאוד. מוציאים ומצננים קצת.
יוצרים פירורים: מגרדים במזלג את השכבה העליונה של הבסיס האפוי, כך שמתקבלים פירורים קטנים, אבל מקפידים שתישאר שכבת בסיס יציבה ואחידה מתחת. מגרדים עד שמתקבלת שני-שליש כוס עד כוס של פירורים. מניחים את הפירורים בצד (עד לזרייה על העוגה שומרים אותם בטמפרטורת החדר, לא במקרר).
שכבת הגבינה: שמים בקערת המערבל את השמנת המתוקה עם הסוכר ומקציפים עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד-מאוד. מוסיפים את הגבינה ומערבבים ידנית עד שמתקבל קרם אחיד.
מורחים את הקרם על שכבת הבסיס שבתבנית ומאחסנים במקרר 4 שעות לפחות (עד יום) לייצוב.
שעה לפני שרוצים להגיש, מפזרים למעלה את הפירורים וממשיכים לשמור במקרר.
ההגשה: מוציאים מהמקרר רבע שעה לפני שרוצים להגיש וחותכים. מתמכרים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0