המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
להכנת הבצק - חשוב לנפות את הקמח התופח סמוך לשילובו בתהליך הכנת הבצק. המתכון מתאים לתבנית בקוטר 24 ס"מ
מערבבים את החמאה והסוכר במיקסר בעזרת וו גיטרה עד התאחדות.
מוסיפים את הביצה והחלמון, מערבבים חצי דקה ומוסיפים מחצית מכמות הקמח התופח ומערבבים במהירות איטית.
מוסיפים את יתרת הקמח עד לקבלת בצק אחיד.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה (כי הבצק רך ולא נוח לרידוד)
מחלקים את הבצק לשני חלקים: 1/4 לפירורי הבצק ו- 3/4 לתחתית העוגה. את ה-3/4 מרדדים לעלה בקוטר התבנית (תבנית בקוטר 24 ס"מ), ואת ה-1/4 מרדדים לעלה בעובי 1/2 ס"מ (ניתן להניח על נייר אפייה בתבנית שטוחה), אופים כ-15 דק' בטמפרטורה של 170 מעלות.
להכנת מלית הגבינה - מערבבים בקערה בעזרת מטרפה ידנית את הגבינה, הסוכר, השמנת החמוצה ותמצית הווניל.
מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג עד לקבלת קצפת רכה ולא קשה.
מקפלים את השמנת אל תערובת הגבינה ויוצקים לתבנית האפייה עם תחתית הבצק פריך.
את 1/4 הבצק שאפינו מפוררים מעל העוגה.
מכניסים למקרר למשך 24 שעות.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 1