המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מקציפים את 2 מיכלי השמנת המתוקה לקצפת רכה ומכניסים למקרר.
מערבבים את החלב והג'לטין ומשרים בקערה.
מקציפים את הביצה ו-4 החלמונים וחצי מכמות הסוכר לקציפה תפוחה ובהירה (כ-5-7 דקות).
מחממים את החלב והג'לטין כ-15 שניות במיקרוגל, משלבים אותם תוך כדי הקצפה לקציפת הביצים ומפסיקים את פעולת ההקצפה.
מערבבים בקערה את הגבינה, מחצית מכמות הסוכר ושקית סוכר וניל לתערובת אחידה.
מקפלים את ה"הקצפה הרכה" לתערובת הגבינה בעזרת מטרפה ידנית.
ממשיכים "לקפל" הפעם עם מרית את קציפת הביצים לתערובת הגבינה והקצפת.
מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
מקציפים ביצים, סוכר וקורט מלח כ-10 דקות עד לקבלת קצף בהיר ותפוח מאוד.
מנפים את הקמח התופח לקערה נפרדת ומערבבים. מקפלים את הקמח לתוך הקצף בעזרת מרית, מוסיפים שמן ומערבבים בעדינות. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ומשומנת בשוליים.
אופים בתנור מחומם במשך 40 דקות, עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים היטב.
פורסים את העוגה לרוחבה בסכין מסור ל-4 שכבות בגובה 1 ס"מ כל אחת. עוטפים 3 שכבות בניילון נצמד ושומרים במקפיא לעוגה אחרת.
מניחים את בסיס העוגה בתחתית תבנית העוגה. יוצקים את מלית הגבינה (התערובת יחסית נוזלית), ומקפיאים כשעה.
בבלנדר או במעבד מזון מערבבים את ה"דקורגיל" והפירות (המנגו, הפסיפלורה והאננס) עד שהתערובת חלקה.
יוצקים על העוגה, מקררים מעט ומגישים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0