המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מערבבים חמאה עם אבקת סוכר במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים ביצה ורבע מכמות הקמח ומערבלים כמה שניות. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים את יתרת הקמח ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד.
מכסים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול בקוטר 24 ס"מ ובעובי חצי ס"מ.
אופים כ-13 דקות, עד שהבצק מזהיב קלות ומצננים.
מקציפים שמנת עם פודינג לקצפת יציבה.
מערבבים גבינה עם סוכר בקערה נפרדת.
מקפלים את הקצפת בעדינות לתערובת הגבינה עד לקבלת מוס חלק ואחיד.
מעבדים חמאה קרה וסוכר במעבד מזון. מוסיפים קמח ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
מפזרים את התערובת על תבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים 10-15 דקות עד שהפירורים מזהיבים קלות.
מצננים.
מפזרים את פירורי השטרוייזל על מוס הגבינה ומגישים.
מוזגים את מוס הגבינה לתבנית שבתחתיתה הקלתית האפויה, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר.
מחליפים את השטרוייזל בקורנפלקס מרוסקים ומסוכרים.
ניתן להוסיף תותים טריים הפרוסים לפרוסות בעובי חצי ס"מ.
אפשר להכין את העוגה מראש ולשמור במקרר, מלבד פיזור השטרוייזל, אותו מוסיפים סמוך להגשה על מנת שישמור על הפריכות.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0