המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
טורפים את החלמונים והסוכר, עד לקבלת עיסה סמיכה ביותר דמוית קציפה (מוס). הסימן שהעיסה מוכנה, כאשר מרימים את המטרף, שובל רחב של קציפה נופל חזרה באטיות לקערה.
מנפים את הקקאו מעל התערובת ומערבבים בעדינות בעזרת כף מתכת, בתנועות קיפול.
מקציפים את החלבונים בקערה יבשה ונקייה לחלוטין משומן, עד שנוצרות תלוליות קטנות ומוצקות. בזהירות, מקפלים פנימה את תערובת החלמונים, בשלושה מחזורים.
מרפדים 3 תבניות זהות בגודלן בנייר אפייה. מחלקים את העיסה באופן שווה בין שלוש התבניות המוכנות ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות במשך כ-20 דקות, עד ששולי העוגה נפרדות מן התבנית ולא נותרת טביעת אצבע לאחר שלוחצים במרכז העוגה.
מניחים לעוגות להצטנן בתבניות לפני שמוציאים אותן ומניחים אותן על גבי רשת. מקלפים מהן את הנייר.
מסננים את הדובדבנים ושומרים את הנוזלים. יש צורך ב-7 כפות נוזלים (אם משתמשים בדובדבנים שהיו שרויים בסירופ סוכר, יש למהול ב-4 כפות מסירופ זה וב-3 כפות ליקר דובדבנים). מניחים את הדובדבנים המסוננים היטב על גבי מגבת נייר. שומרים 12 דובדבנים לקישוט.
מניחים אחת מן העוגות על גבי צלחת הגשה ומזליפים עליה 2 כפות מליקר הדובדבנים המהול. היא תשמש כבסיס העוגה.
מקציפים את השמנת עד להיווצרות תלוליות רכות. מפזרים מעליה את אבקת הסוכר וממשיכים להקציף עד שמסמיכה מעט יותר. מניחים מחצית מכמות הקצפת בצד, לציפוי העוגה.
מורחים מן הכמות של הקצפת שנותרה, מחצית על עוגת הספוג המשמשת כבסיס. לוחצים מחצית מכמות הדובדבנים לתוך שכבת הקצפת. מזליפים ליקר דובדבנים על העוגה השנייה כמו על העוגה הראשונה) ואחר-כך מניחים אותה בעדינות על עוגת הבסיס. מורחים את יתרת הקצפת ומוסיפים דובדבנים כמו בשלב הקודם. מניחים את העוגה השלישית למעלה.
מזליפים בכמות הליקר המהול שנותרה. מצפים את פני העוגה ושוליה במחצית השנייה של הקצפת ששמרנו בצד. אפשר למרוח עם מרית או להיעזר בשקית זילוף. מעטרים את העוגה בדובדבנים שנשמרו לקישוט ובשוקולד המגורר. מצננים, עד שהעוגה תהיה מוכנה להגשה. רצוי לאכול את העוגה בתוך 48 שעות.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0