המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים דבש ומביאים לרתיחה. מוסיפים תפוחים ומבשלים 7-5 דקות תוך כדי ערבוב עד שהנוזלים מתאדים והתפוחים מזהיבים.
מניחים את התפוחים במסננת כדי שיגירו את כל הנוזלים ומצננים לטמפ החדר.
מקציפים חלבונים עם סוכר ופודינג וניל במהירות גבוהה עד לקבלת קצף אחיד ורך.
מורחים את המקצפת על התפוחים, מפזרים את פירורי הבצק ששמרנו ומעל מפזרים את יתרת האגוזים.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
שמים את כל החומרים לבצק בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים עד לקבלת פירורים. מוציאים כ-3/4 כוס פירורים ושומרים בצד.
משטחים את יתר הפירורים בתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ ודוחסים מעט עם האצבעות. מורחים עליהם ריבה, מפזרים 2/3 מכמות האגוזים ומעל מסדרים את קוביות התפוחים.
אופים כ-35 דקות עד שהפירורים מזהיבים והמקצפת מתייצבת. מצננים לפני ההגשה.
העוגה במיטבה ביום ההכנה, אך אפשר לשמור אותה במקרר עד 3 ימים. סמוך להגשה מוציאים את העוגה, מגישים בטמפ' החדר. ניתן להמיר את החמאה במרגרינה ואת ריבת המשמש בריבת פירות יער, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0