המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
טורפים יחד, ידנית או במיקסר, את מרכיבי העוגה לפי סדר הופעתם.
יוצקים את הבלילה לתבנית המשומנת ואופים כחצי שעה, או עד כשקיסם ננעץ במרכז העוגה ויוצא כמעט יבש, עם פירורים לחים. *ניתן להשתמש בתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק
ממיסים במיקרוגל או בסיר על הגז את השוקולד המריר והשמנת המתוקה עד שהשוקולד נמס.
מקררים מעט את העוגה ומצפים אותה.
נותנים לציפוי להתייצב.
לעוגת יום הולדת - פזרו סוכריות צבעוניות קטנות מעל ציפוי השוקולד או קשטו אותה בעזרת זילופי קצפת.
לעוגת שוקולד מרשימה לאירוח - סדרו על ציפוי העוגה צ'אנקים של קוקוס ופירורי מקופלת.
לעוגת שוקולד לשבת - פזרו על כל העוגה, מעל ציפוי השוקולד, קוקוס טחון, אגוזים טחונים או שוקולד מריר מגורר.
לעוגת שוקולד שכבות - חצו את העוגה לרוחבה 1-2 פעמים מרחו איזה קרם שאתם אוהבים בין השכבות וצפו בציפוי שוקולד מלמעלה.
לעוגה לילדים בלבד - החליפו את ציפוי השוקולד המריר בשוקולד חלב, או שלבו חצי חפיסת שוקולד חלב וחצי חפיסת שוקולד מריר.
לעוגה בצורות - השתמשו בתבניות בצורות שונות או חתכו את העוגה לצורה מסוימת: דובי, חתול, פרפר, רכבת, גיל החוגג ועוד. כדאי להכין שבלונה עם הצורה הרצויה, להניח אותה על העוגה המוכנה ולחתוך בעדינות סביבה
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 6