המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מוודאים היטב שכל החומרים בטמפרטורת החדר (העוגה תיכשל אם נכין אותה מחומרים קרים!).
מקציפים היטב את החמאה, הוניל והסוכר במשך 5 דקות לפחות.
בינתיים טורפים בקערה את הביצים. מוסיפים את הביצים בחמש "פעימות" למיקסר. אחרי כל פעימה מקציפים עוד דקה. זה תהליך ארוך, אבל הוא זה שיקנה לעוגה את הקלילות שלה.
מוסיפים לתערובת את הקמח (המהדרין ינפו אותו קודם) והריוויון לסירוגין, בערך רבע כל פעם. מוסיפים גם את המלח ומערבלים עד שמתקבלת תערובת אחידה (כאן דווקא כדאי לעבוד בזריזות ולערבל רק את המינימום הנדרש).
משמנים ומקמחים תבנית עגולה עם חור (קוטר 24).
יוצקים לתוכה את הבצק. מערבבים בקערה את האגוזים הטחונים, הסוכר והקינמון ומפזרים מעל פני העוגה. בעזרת כף יוצקים "גל" בתוך העוגה כך שרוב תערובת האגוזים תיבלע בתוכה (כמו בעוגת שיש).
אופים בחום של 180 מעלות 50-60 דקות, עד שסכין הננעצת בעוגה יוצאת יבשה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0