המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
לטיגון החצילים: פורסים את החצילים לפרוסות בעובי של 1/2 ס"מ. בוזקים מעל מלח ומניחים להם להגיר נוזלים.
מטגנים אותם עד הזהבה עם שמן הקנולה.
להכנת המלית: מחממים שמן זית במחבת רחבה, מוסיפים את הבצל ומזהיבים.
מוסיפים את הטחון הצמחוני ומבשלים עד שצבעו מתחלף.
מוסיפים את שאר המרכיבים, מלח ופלפל שחור גרוס במטחנה ותימין לפי הטעם, ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
להרכבה: מרפדים את תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ בחצילים.
ממלאים בכל המילוי וסוגרים שוב עם רצועות החצילים.
מכניסים לתנור ואופים עד התייצבות כ-30 דקות בחום של 200 מעלות.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 13