לטיגון החצילים:
פורסים את החצילים לפרוסות בעובי של 1/2 ס"מ. בוזקים מעל מלח ומניחים להם להגיר נוזלים.
שלב 2
5 דקות
מטגנים אותם עד הזהבה עם שמן הקנולה.
שלב 3
5 דקות
להכנת המלית:
מחממים שמן זית במחבת רחבה, מוסיפים את הבצל ומזהיבים.
שלב 4
5 דקות
מוסיפים את הטחון הצמחוני ומבשלים עד שצבעו מתחלף.
שלב 5
5 דקות
מוסיפים את שאר המרכיבים, מלח ופלפל שחור גרוס במטחנה ותימין לפי הטעם, ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
שלב 6
5 דקות
להרכבה:
מרפדים את תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ בחצילים.
שלב 7
5 דקות
ממלאים בכל המילוי וסוגרים שוב עם רצועות החצילים.
שלב 8
30 דקות
מכניסים לתנור ואופים עד התייצבות כ-30 דקות בחום של 200 מעלות.
שלב 1
מתוך
8
לטיגון החצילים:
פורסים את החצילים לפרוסות בעובי של 1/2 ס"מ. בוזקים מעל מלח ומניחים להם להגיר נוזלים.
שלב 2
מתוך
8
מטגנים אותם עד הזהבה עם שמן הקנולה.
שלב 3
מתוך
8
להכנת המלית:
מחממים שמן זית במחבת רחבה, מוסיפים את הבצל ומזהיבים.
שלב 4
מתוך
8
מוסיפים את הטחון הצמחוני ומבשלים עד שצבעו מתחלף.
שלב 5
מתוך
8
מוסיפים את שאר המרכיבים, מלח ופלפל שחור גרוס במטחנה ותימין לפי הטעם, ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
שלב 6
מתוך
8
להרכבה:
מרפדים את תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ בחצילים.
שלב 7
מתוך
8
ממלאים בכל המילוי וסוגרים שוב עם רצועות החצילים.
שלב 8
מתוך
8
מכניסים לתנור ואופים עד התייצבות כ-30 דקות בחום של 200 מעלות.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות
13
ר
רות פרידמן
נראה מעולה וחגיגית. ויחסית לא קשה להכנה. תודה.
מערכת בישולים
תודה וחג שמח 🌸
מ
מטי לוי גורג
נראה מעולה יפיפה לחג ולכל אירוע תודה
h
henya
הכנתי ויצא מעולה. הרבה מחמאות מן הטבעונים וגם מי שלא
מערכת בישולים
איזה כיף לשמוע ❤️ תודה שהכנת ואהבת. חג שמח
א
אירית אילן
שלום, מה תפקידו של האורז שמופיע במרכיבים?
מערכת בישולים
היי, הוא חלק מהמלית. חג שמח
ש
שרית
האם ניתן להשתמש בבשר טחון רגיל ?
מערכת בישולים
היי, בהחלט אפשר, רצוי לטגן אותו עד החלפת צבע ולהמשיך כמו במתכון. חג שמח
א
אילנה פנחס
מה זנ שכתוב באנגלית ומה זה הטחון
מערכת בישולים
היי אילנה, לחיצה על הרכיב תעביר אותך לכל הפרטים ותמונה. מדובר בטחון צמחוני סנסשיונל שלנו שמאפשר לכולם להכין כל מתכון בשר טחון מושלם, רק ללא בשר, מבוסס על מרכיבים איכותיים מן הצומח בלבד ומהווה מקור מצוין לברזל וחלבון גם לטבעונים. הוא בעל מרקם מדויק, רך ועסיסי, נוח וקל להכנה בבישול, צלייה, טיגון ואפייה. הוא מושלם להכנת קציצות, קבב, ממולאים, בולונז, לחמעג'ון או בלחמניית באן, בטעם ומראה אמיתיים של בשר טחון ובית. ניתן להשיג אותו ברשתות השיווק השונות במקפיא. חג שמח
י
יצחק ליפשיץ
למה אתם לא עונים ומורידים את השאלה ?
איציק
י
יצחק ליפשיץ
האם ניתן להכין עם בשר בחו״ל לא ניתן להשיג את הטחון טבעי
אם כן האם יש שינוי בהכנה
איציק
מ
מלכה
שכחתם את האורז....
מערכת בישולים
היי, בשלב 5, מוסיפים את שאר הרכיבים. חג שמח
ר
ריטה
תודה. האם יש צורך ברוטב בזמן אפייה? לא מתייבש?
מערכת בישולים
היי ריטה, אין צורך, זה לא יתייבש בגלל המלית והשמן של החצילים. חג שמח
צ
ציונה
מה זה אומר טחון צמחוני ומאיפה קונים
מערכת בישולים
היי ציונה, לחיצה על הרכיב תעביר אותך לכל הפרטים ותמונה. מדובר בטחון צמחוני סנסשיונל שלנו שמאפשר לכולם להכין כל מתכון בשר טחון מושלם, רק ללא בשר, מבוסס על מרכיבים איכותיים מן הצומח בלבד ומהווה מקור מצוין לברזל וחלבון גם לטבעונים. הוא בעל מרקם מדויק, רך ועסיסי, נוח וקל להכנה בבישול, צלייה, טיגון ואפייה. הוא מושלם להכנת קציצות, קבב, ממולאים, בולונז, לחמעג'ון או בלחמניית באן, בטעם ומראה אמיתיים של בשר טחון ובית. ניתן להשיג אותו ברשתות השיווק השונות במקפיא. חג שמח
ב
בתשבע עמרם
מה זה טחון טבעוני ומהיכן משיגים?
מערכת בישולים
היי בתשבע, לחיצה על הרכיב תעביר אותך לכל הפרטים ותמונה. מדובר בטחון צמחוני סנסשיונל שלנו שמאפשר לכולם להכין כל מתכון בשר טחון מושלם, רק ללא בשר, מבוסס על מרכיבים איכותיים מן הצומח בלבד ומהווה מקור מצוין לברזל וחלבון גם לטבעונים. הוא בעל מרקם מדויק, רך ועסיסי, נוח וקל להכנה בבישול, צלייה, טיגון ואפייה. הוא מושלם להכנת קציצות, קבב, ממולאים, בולונז, לחמעג'ון או בלחמניית באן, בטעם ומראה אמיתיים של בשר טחון ובית. ניתן להשיג אותו ברשתות השיווק השונות במקפיא. חג שמח
א
אוסי
מה זה טחון צמחוני ?
מערכת בישולים
היי אוסי, לחיצה על הרכיב תעביר אותך לכל הפרטים ותמונה. מדובר בטחון צמחוני סנסשיונל שלנו שמאפשר לכולם להכין כל מתכון בשר טחון מושלם, רק ללא בשר, מבוסס על מרכיבים איכותיים מן הצומח בלבד ומהווה מקור מצוין לברזל וחלבון גם לטבעונים. הוא בעל מרקם מדויק, רך ועסיסי, נוח וקל להכנה בבישול, צלייה, טיגון ואפייה. הוא מושלם להכנת קציצות, קבב, ממולאים, בולונז, לחמעג'ון או בלחמניית באן, בטעם ומראה אמיתיים של בשר טחון ובית. ניתן להשיג אותו ברשתות השיווק השונות במקפיא. חג שמח
הערות 13