המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
ממיסים בסיר על אש בינונית יחד את החמאה, חלב, סוכר, שמנת מתוקה ושוקולד מריר, ומערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה, מניחים בצד לצינון.
שוברים גס את הפתיבר, ומוסיפים לסיר עם התערובת.
יוצקים את התערובת לתבנית קפיצית עגולה בקוטר 20-22 ס”מ, מיישרים ומכניסים להקפאה להתייצבות למשך שעתיים.
ממיסים במיקרוגל למשך כדקה וחצי שמנת מתוקה ושוקולד מריר, ומערבבים עד לקבלת רוטב שוקולד חלק.
מחלצים את דפנות העוגה, טובלים את הפתיבר ברוטב שוקולד (אם התערובת חמה ונוזלית צריך לצנן מעט), אוחזים בפינה וטובלים אלכסונית לקבלת דוגמת משולש. מסדרים סביב השוליים (כאשר הצד החיצוני הינו הצד ללא הכיתוב).
שופכים את שארית רוטב השוקולד מעל העוגה, שמים במקרר כשעתיים עד ההגשה. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0