המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מניחים סיר עם מים רותחים על להבה בינונית. (בן מארי). בקערה טורפים יחד ביצים, סוכר, סוכר חום, חמאה מומסת ודבש. מניחים את הקערה על גבי הסיר וטורפים, תוך חימום המסה, במשך כ-5 דקות עד שמסמיכה מעט. מורידים מהאש.
מערבבים בקערה את אבקת הסודה לשתייה והקמח ומוסיפים אל המסה. מערבבים בעזרת כף עד שנוצר בצק אחיד ודביק. מניחים בין שני ניירות אפייה ומרדדים לעלה דק.
מחממים תנור ל-165 מעלות. אופים כ-7 דקות. מצננים לחלוטין.
חותכים את עלה הבצק האפוי ל-4 מלבנים שווים ואת שאריות הבצק שומרים בצד עד לציפוי העוגה.
להכנת המילוי: מערבבים יחד שמנת חמוצה, גבינת שמנת, אבקת סוכר, דבש, וניל ואינסטנט פודינג וניל. עד שמתקבלת תערובת אחידה. מחלקים את המלית ל-4.
להרכבת העוגה: מניחים מלבן עוגה על גבי צלחת ומזלפים מעל 1/4 מכמות המלית. מניחים שכבה נוספת, מעליה עוד קרם כך לסירוגין עם כל השכבות, לוחצים מעט להידוק. מצפים את העוגה מבחוץ בקרם הנותר.
טוחנים את שאריות העוגה לפירורים ומערבבים עם הפקאן הטחון. מדביקים את הפירורים לקרם ומצפים את כל העוגה. שומרים במקרר, מכוסה היטב. העוגה במיטבה יום לאחר ההרכבה.
ניתן לפזר לפני ההגשה אבקת סוכר וזילופי דבש.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0