המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
להכנת הבסיס - בבלנדר או מעבד מזון גורסים את 16 עוגיות האוראו עד לקבלת מרקם חולי.
מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים.
שמים שקף בצידי התבנית, משטחים את העוגיות ומעבירים למקפיא להתייצבות של כ-30 דקות.
להכנת המוס אוראו - גורסים את 6 עוגיות האוראו ומניחים בצד.
מערבבים את הג'לטין והמים ומניחים בצד.
שוברים את השוקולד הלבן בקערה גדולה.
מחלקים את השמנת בחצי (כלומר 200 מ"ל ו-200 מ"ל) ומרתיחים חצי אחד על אש בינונית עד לסף רתיחה.
שופכים על השוקולד הלבן, ממתינים כחצי דקה ומערבבים טוב.
ממיסים את הג'לטין ומערבבים בתוך השוקולד המומס.
את שאר השמנת המתוקה מקציפים עם הסוכר לקצפת רכה אך יציבה.
לאחר שהגנאש שוקולד לבן התקרר מעט מקפלים אליו את הקצפת ועוגיות האוראו.
מוציאים את התבנית, משטחים את המוס אוראו ומעבירים למקפיא לכשעה עד להתייצבות.
להכנת מוס השוקולד - חוזרים על אותן הפעולות כמו במוס האוראו.
מערבבים את הג'לטין והמים ומניחים בצד.
שוברים את השוקולד בקערה גדולה.
מחלקים את השמנת בחצי (כלומר 125 מ"ל ו-125 מ"ל) ומרתיחים חצי אחד על אש בינונית עד לסף רתיחה.
שופכים על השוקולד המריר, ממתינים כחצי דקה ומערבבים טוב.
ממיסים את הג'לטין ומערבבים בתוך השוקולד המומס.
את שאר השמנת המתוקה מקציפים עם הסוכר לקצפת רכה אך יציבה.
לאחר שהגנאש שוקולד מריר התקרר מעט מקפלים אליו את הקצפת.
מוציאים את התבנית מהמקפיא, משטחים את המוס מעל מוס האוראו ומעבירים למקפיא ללילה.
להכנת הציפוי - במיקסר עם מקצף מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
מעבירים לשקית זילוף עם צנטר עגול.
מוציאים את העוגה מהמקפיא ומזלפים את הקצפת מעל.
מעטרים עם אבקת קקאו מעל.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0