הכנת הבסיס: שמים בקערה את כל החומרים ומערבבים עם מזלג עד לקבלת פירורים בלבד (לא ללוש בידיים).
שלב 2
20 דקות
משטחים על תבנית בקוטר 26 ס"מ מתפרקת ואופים בחום 180 מעלות כ-20 דקות עד להזהבה.
שלב 3
0 דקות
מוצאים מהתנור ומניחים לבסיס להתקרר.
שלב 4
0 דקות
הכנת הרוטב: בקלחת קטנה שמים פטל קפוא, סוכר, לימון וחצי כוס מים.
שלב 5
0 דקות
מחממים עד לרתיחה, מוסיפים את תערובת הקורנפלור עם המים (ללא גושים) לרוטב הפטל תוך כדי בחישה. כשהרוטב מסמיך מכבים ומקררים.
שלב 6
0 דקות
הכנת המוס: ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל (או בקערה חסינת חום מעל סיר עם מים רותחים - בן מארי) עד שהשוקולד נמס (אם משתמשים במיקרוגל אז בודקים לאחר דקה, היות והשוקולד הלבן נשרף מהר).
שלב 7
0 דקות
נותנים לשוקולד להתקרר כ-10 דקות, אבל שיישאר במצב נוזלי.
שלב 8
0 דקות
מוסיפים לשוקולד את גבינת המסקרפונה, ומערבבים עם כף עד שהמסה אחידה.
שלב 9
0 דקות
מקציפים את שני מיכלי השמנת המתוקה עם 4 כפות אינסטנט פודינג הווניל, ו-3/4 כוס החלב, עד לקבלת קצף יציב אך לא קשה.
שלב 10
0 דקות
מוסיפים את תערובת המסקרפונה והשוקולד הלבן לקצף השמנת המתוקה, מערבבים מעט עם המיקסר עד שהתערובות מתאחדות.
שלב 11
0 דקות
מוציאים כ-4 כפות קרם לתוך שקית זילוף חד פעמית עם צנטר/פיה בצורת פרח. את יתרת הקרם שופכים על גבי בסיס העוגה ומיישרים.
שלב 12
0 דקות
מזלפים פרחים מסביב כל העוגה.
שלב 13
0 דקות
שומרים במקרר כ-10 דקות. לאחר ההמתנה, מוציאים את העוגה ומפזרים עם כף את רוטב הפטל בתוך העוגה (לא על הפרחים).
שלב 14
0 דקות
שומרים במקרר כ-8 שעות לפחות לפני ההגשה (עדיף לילה).
בתיאבון!
שלב 1
מתוך
14
הכנת הבסיס: שמים בקערה את כל החומרים ומערבבים עם מזלג עד לקבלת פירורים בלבד (לא ללוש בידיים).
שלב 2
מתוך
14
משטחים על תבנית בקוטר 26 ס"מ מתפרקת ואופים בחום 180 מעלות כ-20 דקות עד להזהבה.
שלב 3
מתוך
14
מוצאים מהתנור ומניחים לבסיס להתקרר.
שלב 4
מתוך
14
הכנת הרוטב: בקלחת קטנה שמים פטל קפוא, סוכר, לימון וחצי כוס מים.
שלב 5
מתוך
14
מחממים עד לרתיחה, מוסיפים את תערובת הקורנפלור עם המים (ללא גושים) לרוטב הפטל תוך כדי בחישה. כשהרוטב מסמיך מכבים ומקררים.
שלב 6
מתוך
14
הכנת המוס: ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל (או בקערה חסינת חום מעל סיר עם מים רותחים - בן מארי) עד שהשוקולד נמס (אם משתמשים במיקרוגל אז בודקים לאחר דקה, היות והשוקולד הלבן נשרף מהר).
שלב 7
מתוך
14
נותנים לשוקולד להתקרר כ-10 דקות, אבל שיישאר במצב נוזלי.
שלב 8
מתוך
14
מוסיפים לשוקולד את גבינת המסקרפונה, ומערבבים עם כף עד שהמסה אחידה.
שלב 9
מתוך
14
מקציפים את שני מיכלי השמנת המתוקה עם 4 כפות אינסטנט פודינג הווניל, ו-3/4 כוס החלב, עד לקבלת קצף יציב אך לא קשה.
שלב 10
מתוך
14
מוסיפים את תערובת המסקרפונה והשוקולד הלבן לקצף השמנת המתוקה, מערבבים מעט עם המיקסר עד שהתערובות מתאחדות.
שלב 11
מתוך
14
מוציאים כ-4 כפות קרם לתוך שקית זילוף חד פעמית עם צנטר/פיה בצורת פרח. את יתרת הקרם שופכים על גבי בסיס העוגה ומיישרים.
שלב 12
מתוך
14
מזלפים פרחים מסביב כל העוגה.
שלב 13
מתוך
14
שומרים במקרר כ-10 דקות. לאחר ההמתנה, מוציאים את העוגה ומפזרים עם כף את רוטב הפטל בתוך העוגה (לא על הפרחים).
שלב 14
מתוך
14
שומרים במקרר כ-8 שעות לפחות לפני ההגשה (עדיף לילה).
בתיאבון!
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0