המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
העוגה: ממיסים את השוקולד עם החמאה עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את הרום ומערבבים. מוסיפים את החלמונים אחד אחד תוך ערבוב נמרץ בין חלמון לחלמון.
מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב.
מקפלים את החלבונים בעדינות עם השוקולד.
מעבירים לתבנית מס' 26 משומנת ומקומחת.
אופים בחום של 180 מעלות למשך 15 דקות, עד שקיסם יוצא נקי.
מצננים את העוגה לטמפרטורת החדר.
הכנת המוס: ממיסים את הקפה הנמס באלכוהול ואם צריך מוסיפים כף מים רותחים.
מקציפים יחד את השמנת המתוקה, החלב, הפודינג, המייפל ותערובת הקפה המומס עד שמתקבל קרם יציב ואוורירי.
ניתן להוסיף גם קצת ג'לטין: מערבבים כפית גדושה של אבקת גלטין במעט מי ברז, מוסיפים מעט מים רותחים ומערבבים עד שהג'לטין נמס לגמרי. מערבבים את הג'לטין המומס עם 2 כפות מהמוס ואז מאחדים בין המוס לג'לטין.
שמים מסביב לתבנית שקף (דוחפים אותו עד התחתית, גם מסביב לבסיס, אחרי שעוברים עם סכין בין הבסיס לדפנות התבנית).
משטחים חצי מהמוס על הבסיס.
טובלים את הבישקוטים בקפה ומסדרים אותם בצורת מניפה על המוס (8 שלמים, וביניהם חצאי בישקוטים).
מפזרים על הבישקוטים חצי מפירורי המקופלת.
מורחים את החצי השני של המוס על הבישקוטים ומיישרים היטב.
מפזרים את פירורי המקופלת הנותרים.
מקררים במקרר לפחות 4 שעות, רצוי לילה שלם.
אפשר להקפיא במקום לקרר, ולהוציא למקרר שעתיים-שלוש לפני ההגשה. *ניתן להמיר את הברנדי בתמצית רום, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכוןץ
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0