המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הכנת הבסיס: מקציפים את הביצים עם הסוכר כחמש דקות, עד לקבלת קצף תפוח ובהיר. מוסיפים את השוקולד המריר לקערה. מרתיחים את השמנת ויוצקים על השוקולד, תוך כדי ערבוב עד להמסה. מקפלים את קרם השוקולד לקצף הביצים, ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. מנפים לקערה את אבקת הקקאו. מערבבים היטב, ומעבירים לתבנית אפייה משומנת היטב.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ-160 מעלות, ואופים במשך כ-12 דקות.
מעבירים את התבנית עם תחתית העוגה למקפיא למשך כחצי שעה.
הכנת מוס פירות היער: טוחנים את פירות היער במעבד מזון ידני. מוסיפים את המחית לסיר קטן ומחממים עד רתיחה. מוסיפים לסיר את השוקולד הלבן, ומערבבים עד להמסת השוקולד. מקציפים את השמנת המתוקה עד להכפלת הנפח, אבל מפסיקים כאשר הקצפת עדיין נוזלית. מוסיפים את מחית פירות היער לתוך השמנת המתוקה, ומערבבים עד שנוצר מרקם אחיד. יוצקים את תערובת פירות היער לתוך התבנית, מעל הבסיס האפוי. מחזירים את התבנית למקפיא למשך שעתיים נוספות.
בעזרת סכין חדה מחלצים את העוגה מהתבנית, ומקטינים את קוטר העוגה, כך שייווצר רווח של סנטימטר בינה לבין דופן התבנית.
הכנת מוס השוקולד: מניחים את השוקולד בקערה. מרתיחים בעדינות את החלב. יוצקים כשליש ממנו על השוקולד ומערבבים עד להמסה מלאה של השוקולד. מוסיפים את יתרת החלב, ומערבבים עד לקבלת קרם חלק ומבריק. מקציפים את השמנת עד להכפלת הנפח, ומפסיקים לערבל כאשר הקצפת עדיין נוזלית. מוודאים שקרם השוקולד עדיין חמים מעט (חום גוף), ויוצקים אותו לתוך השמנת המוקצפת. מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
יוצקים את התערובת לתוך התבנית, תחילה רק בהיקף העוגה על מנת למלא את הרווח שנוצר בין העוגה לתבנית. מעבירים את העוגה למקפיא למשך כעשר דקות.
יוצקים את יתר מוס השוקולד מעל מוס פירות היער, ומעבירים למקפיא למשך שלוש שעות.
זורים שבבי שוקולד לבן במרכז העוגה, ומסביב מפזרים קקאו. מקשטים בפירות יער ועלי נענע. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0