ממיסים שוקולד עם קפה מגורען בבאן מארי (סיר קטן בתוך סיר מים גדול יותר על הגז) ומערבבים עד לקבלת נוזל חלק. מסירים מן האש ומצננים מעט. אחרי הסרת השוקולד מן הגז וצינונו ניתן להוסיף ברנדי אם רוצים: יוצקים את הברנדי בבת אחת ומערבבים במהירות עד לקבלת נוזל חלק.
שלב 2
0 דקות
מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ במעט מרגרינה (או חמאה) מומסת. אם התבנית איננה חדשה (וסגירתה איננה הרמטית) מומלץ להצמיד נייר כסף לתחתיתה ואותו לשמן.
שלב 3
0 דקות
מקציפים את החלמונים עם רבע כוס סוכר במהירות גבוהה עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה.
שלב 4
0 דקות
מקציפים את החלבונים עם שליש כוס סוכר במהירות בינונית עד לקבלת קצף יציב.
שלב 5
0 דקות
מוסיפים את השוקולד המומס לתערובת החלמונים ומקציפים במהירות בינונית עד לאיחוד החומרים.
שלב 6
0 דקות
מוסיפים את תערובת הביצים והשוקולד לקצף החלבונים ומערבבים בעדינות, בעזרת מרית, בתנועות קיפול.
שלב 7
45 דקות
יוצקים 2/3 מן התערובת לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ ואופים כ-45 דקות. מוציאים ומצננים. את שליש המסה הנותר מאחסנים במקרר. אחרי שהעוגה הצטננה ושקעה מעט במרכזה ממלאים בשקע שנוצר עד לשיא גובה התבנית, מיישרים ומכניסים למקפיא לשעתיים לפחות. כעבור שעתיים ניתן להעביר את העוגה למקרר או להגישה.
שלב 8
0 דקות
לפני ההגשה מעטרים במעט אבקת קקאו.
שלב 1
מתוך
8
ממיסים שוקולד עם קפה מגורען בבאן מארי (סיר קטן בתוך סיר מים גדול יותר על הגז) ומערבבים עד לקבלת נוזל חלק. מסירים מן האש ומצננים מעט. אחרי הסרת השוקולד מן הגז וצינונו ניתן להוסיף ברנדי אם רוצים: יוצקים את הברנדי בבת אחת ומערבבים במהירות עד לקבלת נוזל חלק.
שלב 2
מתוך
8
מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ במעט מרגרינה (או חמאה) מומסת. אם התבנית איננה חדשה (וסגירתה איננה הרמטית) מומלץ להצמיד נייר כסף לתחתיתה ואותו לשמן.
שלב 3
מתוך
8
מקציפים את החלמונים עם רבע כוס סוכר במהירות גבוהה עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה.
שלב 4
מתוך
8
מקציפים את החלבונים עם שליש כוס סוכר במהירות בינונית עד לקבלת קצף יציב.
שלב 5
מתוך
8
מוסיפים את השוקולד המומס לתערובת החלמונים ומקציפים במהירות בינונית עד לאיחוד החומרים.
שלב 6
מתוך
8
מוסיפים את תערובת הביצים והשוקולד לקצף החלבונים ומערבבים בעדינות, בעזרת מרית, בתנועות קיפול.
שלב 7
מתוך
8
יוצקים 2/3 מן התערובת לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ ואופים כ-45 דקות. מוציאים ומצננים. את שליש המסה הנותר מאחסנים במקרר. אחרי שהעוגה הצטננה ושקעה מעט במרכזה ממלאים בשקע שנוצר עד לשיא גובה התבנית, מיישרים ומכניסים למקפיא לשעתיים לפחות. כעבור שעתיים ניתן להעביר את העוגה למקרר או להגישה.
שלב 8
מתוך
8
לפני ההגשה מעטרים במעט אבקת קקאו.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0