המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מפרידים ביצים חלבון לקערת המיקסר וחלמון בצלוחית. בקערה נפרדת לשים את היבשים: קוקוס, קמח, קקאו, נס קפה ואבקת אפיה.
מקציפים חלבון עם 1/2 כוס סוכר וסוכר וניל לקצף יציב. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את החלמונים. כשהתערובת אחידה מוסיפים חצי מכמות החומרים היבשים ומעט מהחלב, לערבב ולהוסיף את יתרת החומרים היבשים והחלב. לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
לשמן תבנית 26 מתפרקת (במעט שמן/חמאה). לשפוך את התערובת ולאפות בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות בערך כ-20 דקות או עד שקיסם ננעץ בעוגה ויוצא נקי.
לקרר ולהרטיב את העוגה בצורה אחידה במים עם שתי כפיות סוכר.
הכנת המוס: ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל (או בקערה חסינת חום מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי) עד שהשוקולד נמס (אם משתמשים במיקרוגל לבדוק לאחר דקה כי השוקולד הלבן נשרף מהר).
לתת לשוקולד להתקרר מעט, כ-10 דק', אבל שישאר במצב נוזלי.
להוסיף לשוקולד את גבינת המסקרפונה ולערבב עם כף עד שהמסה אחידה.
להקציף את שני מיכלי השמנת מתוקה (פחות 2 כפות ששמרנו בצד) עם 4 כפות אינסטנט פודינג וניל, ו-3/4 כוס החלב לקצף יציב אך לא קשה.
להוסיף את תערובת המסקרפונה והשוקולד הלבן לקצף השמנת המתוקה, לערבב מעט עם המיקסר עד שהתערובות מתאחדות, לשפוך על גבי העוגה שהרטבנו וליישר. לשמור במקרר.
ציפוי השוקולד: בספל לשים 100 גרם שוקולד לבן, כפית חמאה, 2 כפות שמנת מתוקה ולהמיס במיקרוגל עד לקבלת בלילה חלקה (לבדיקת סמיכות אני שמה טיפה על צלחת ומכניסה למקרר ל- דקה אם הציפוי מתקשה מעט זה מוכן).
ליצוק את הציפוי על העוגה ולפזר בצורה אחידה בעזרת הזזת העוגה בזהירות מצד לצד עד שהכל מכוסה.
לקרר כ-8 שעות לפני ההגשה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0